Το πιο λαχταριστο και εύκολο Κανταΐφι

Το ξέρω τώρα στις γιορτές φάγαμε πολλά γλυκά και συνεχίζουμε! Σας εχω όμως την καλύτερη συνταγή για το πιο γρήγορο, εύκολο και λαχταριστο Κανταΐφι! Ενα από τα πιο ωραία σιροπιαστα γλυκά που σας προκαλώ να δοκιμάσετε! Σε πολλές περιοχές όπως εδώ που βρίσκομαι στις Σέρρες το κανταΐφι είναι το επίσημο γλυκό των εορτών!!!

Υλικά για Κανταΐφι 
500 γραμμάρια Κανταΐφι
200 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
250 γραμμάρια βούτυρο εγώ βάζω Lurpak
1 κουταλιά της σούπας Κανέλα
Για το Σιρόπι 
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
Μισό λεμόνι

Πώς το κάνουμε
Χοντροκοβουμε τα καρύδια στο multi! Τα βάζουμε σε ένα μπωλ προσθέτουμε την  κανέλα και ανακατεύουμε!
Στον πάγκο μας ανοίγουμε τα φύλλα από το κανταΐφι και τα αφρατευουμε! Κόβουμε λίγο το γεμίζουμε με το μείγμα καρύδια και κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολο! Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί 24 εκατοστά! Φτιάχνουμε ρολά και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο αλλο!
Μόλις γεμίσει το ταψί λιώνουμε το βούτυρο και το περιχυνουμε λίγο λίγο με ένα πινέλο πάνω από το Κανταΐφι! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδοκοκιννησουν! Μόλις γίνουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το σιρόπι!

Σιρόπι
Βράζουμε το νερό τη ζάχαρη και την κανέλα! Μόλις πάρει βραση προσθέτουμε την γλυκόζη και το λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά. Όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο κρύο Κανταΐφι και το αφήνουμε να το ρουφήξει..
Καλή επιτυχία!!

Σχόλια