Νέα χρονιά νέοι στόχοι!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνω μια λίστα και καταγράφω τι κατάφερα να κάνω όλη την χρόνια που πέρασε, που έκανα λάθος και τους στόχους της χρονιάς που έρχεται με σκοπό πάντα να γίνω καλύτερη σαν άνθρωπος!
Από τους στόχους που βάζω κάποιοι πραγματοποιούνται εύκολα κάποιοι άλλοι όμως θέλουν κόπο για να επιτευχθούν! Είναι μια διαδικασία που σε προκαλώ να την κάνεις! Θα ανακαλύψεις πολλά για τον εαυτό σου, θα διορθώσεις τα λάθη σου και θα προχωρήσεις μπροστά με καθαρό μυαλό κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα την καινούργια χρονιά!
Παρακάτω θα σου δώσω κάποιες ιδέες για στόχους που μπορείς να βάλεις στη δικιά σου λίστα και συ για την νέα χρονιά! Πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκινάμε….

1. Να ξεκινήσεις ένα χόμπι! Όλοι λίγο πολύ με κάτι μας αρέσει να ασχολούμαστε! Ήρθε η ώρα λοιπόν, με την νέα χρονιά να το ξεκινήσεις. Να βρεις λίγο χρόνο να διαθέσεις για το χόμπι σου.
2. Να κάνεις ξεκαθάρισμα στον χώρο σου! Κράτησε ότι πραγματικά χρειάζεται και πέταξε όλα αυτά που σου πιάνουν χώρο ή σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσεις ότι ανανεώνεσαι και σίγουρα θα αλλάξει η ψυχολογία σου!
3. Προσπάθησε να βλέπεις σε ότι σου συμβαίνει την θετική πλευρά των πραγμάτων! Ξέχνα τις κακές στιγμές που μπορεί να είχες στο παρελθόν! Φρόντισε να μάθεις από τα λάθη σου και προχώρα μπροστά!
4. Μην ακολουθείς το πρόγραμμα των άλλων. Φτιάξε δικό σου!  Δεν είσαι αναγκασμένος να ακολουθείς πάντα τους άλλους. Πάρε ένα καλό ημερολόγιο και οργάνωσε τον χρόνο σου όπως εσύ θέλεις!
5. Σταμάτα να ασχολησε στο τι κάνουν οι άλλοι! Δεν σε ενδιαφέρει πολύ απλά! Πολλές φορές ασχολούμαστε με τους άλλους χωρίς να κάνουμε τίποτα για τον εαυτό μας! Περνάνε τα χρόνια οι άλλοι έχουν προχωρήσει και εμείς μένουμε πίσω! Στοπ!! Βρες χρόνο και ασχολήσου με σένα και τους δικούς σου στόχους!
6. Όχι άλλο άγχος! Είναι φυσιολογικό να αγχώνεσαι για πολλά πράγματα αλλά μέχρι ένα σημείο. Μην αφήσεις το άγχος να σε καταβάλει και να σου στερήσει τις ομορφιές της ζωής.
7. Ξεκινά να τρως πιο υγιεινά! Προσθέσε στη διατροφή σου φρούτα, λαχανικά και άφθονο νερό! Να προτιμάς να καταναλώνεις ψάρια και λευκό κρέας! Μείωσε αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι! Ο οργανισμός μας λειτουργεί σαν μηχανή προσπάθησε να του δίνεις το καλύτερο! Δες εδώ πως θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου!
8. Βγες έξω να περπατήσεις! Πάρε τον σύντροφο σου και βγείτε βόλτα  να περπατήσετε! Επισκεφτείτε το κοντινό πάρκο, τη θάλασσα ένα αξιοθέατο! Χαρείτε την ομορφιά της φύσης!
9. Βάλε στο λεξιλόγιο σου τις λέξεις Ευχαριστώ, Παρακαλώ, Συγνώμη και Σ’αγαπω! Τέσσερις απλές λέξεις αλλά με τόσο μεγάλη δύναμη και σημασία!
10. Ανανέωσε τα ρούχα σου και την ντουλάπα σου.Χάρισε τα πράγματα που δεν σου χρειάζονται! Εκεινο το πουλόβερ, το κόκκινο, το έχεις 2 χρόνια και δεν το φόρεσες ποτέ. Χάρισε το στην φίλη σου που ξέρεις ότι θα τις αρέσει! Με αυτό τον τρόπο και θα απαλλαγείς από τα περιττά πράγματα αλλά και θα νιώσεις το αίσθημα της προσφοράς.
11. Άλλαξε την εμφάνιση σου! Κόψε η βαψε τα μαλλιά σου. Άλλαξε το μακιγιάζ σου. Πρόσθεσε στην εμφάνιση σου αξεσουάρ, ένα καπέλο, ένα φουλάρι. Χρειάζεται που και που μια αλλαγή. Θα ανανεωθείς!
12. Γίνε πιο κοινωνική! Θα σου πω ένα παράδειγμα από την δική μου εμπειρία. Πάω να αφήσω το παιδί στο σχολείο, ενώ οι περισσότεροι θα πούμε την καλημέρα μας είναι κάποιες μανούλες που δεν γυρνάνε να σε κοιτάξουν! Πες την καλημέρα χρυσή μου και ας πέσει κάτω!
13. Ξεκινά αποταμίευση! Κουμπάρα έχεις; Όχι;; Πηγαινε να πάρεις τώρα! Βάζοντας 1€ την ημέρα τον Αύγουστο θα έχεις περίπου 240€ έξτρα για τις διακοπές σου!
14. Οργάνωσε ένα ταξίδι. Μια φορά τον χρόνο πρέπει να πηγαίνεις κάπου. Κόντα μακρυά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η προετοιμασία που κάνεις και η ψυχολογία που θα πας ταξίδι.
15. Μην ξεχνάς μια φορά το χρόνο να κάνεις check up! Μια γενική αίματος, ένα τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία είναι τα βασικά.
16. Ανανέωσε τη σχέση σου με τον σύντροφο σου! Βρες διάφορους τρόπους να ανανεώσεις την σχέση σου γιατί αλλιώς μας τρώει η καθημερινότητα! Ιδεα:Μπες στη κουζίνα φτιάξε ένα ωραίο δείπνο, στόλισε το τραπέζι, άναψε και κανένα κεράκι ντύσου όμορφα και καθίστε να το απολαύσετε  χωρίς να συζητάτε πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα και το σπίτι! Όπως ξέρουμε «Ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι» και «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει»!
17. Περιόρισε την χρήση κινητού και ταμπλετ! Αφήστε το κινητό από τα χέρια και ζήστε την κάθε σας στιγμή. Απολαύστε και χαρείτε τη ζωή. Προσπάθησε να κάθεσαι συγκεκριμένη ώρα στο κινητό. Να το ελέγχεις όχι να σε ελέγχει!!!!

Αυτοί είναι κάποιοι από τους στόχους που βάζω κάθε χρονιά! Προσπαθώ να τους κοιτάω συχνά για να τους θυμάμαι! Δεν έχει σημασία πως ήταν η χρονιά που έφυγε για σένα. Σημασία έχει το πως θα ξεκινήσει και τι καινούργιους στόχους θα βάλεις ΕΣΥ  στον εαυτό σου και αν θα προσπαθήσεις να τους φέρεις σε πέρας! Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να βελτιώσει τον εαυτό του έτσι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!!!
Σας εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, ευχάριστη, γεμάτη υγεία και αγάπη! Χρόνια πολλά!!! Καλή χρονιά!!!
Σας φιλώ 
Χρύσα 

Σχόλια