Diy Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!!!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και τα σχολεία κλείνουν! Τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι οπότε πρέπει να βρουμε τρόπους να τα απασχολήσουμε! Διάβασε το άρθρο δραστηριότητες με τα παιδιά για να πάρεις ιδέες! Εγώ παρακάτω σου έχω ιδέες για υπέροχες κατασκευές που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου!!! Καλή διασκέδαση!


1. Χριστουγεννιάτικες Κάρτες 
Υλικά που θα χρειαστείς: 
Χαρτόνι
Ψαλίδι
Κόλα
Βαμβάκι
Ματάκια


Πώς το κάνουμε:
Περνούμε ένα κομμάτι χαρτόνι το διπλώνουμε στη μέση και ζωγραφίζουμε το χέρι του παιδιού μας! Το κόβουμε γύρω γύρω εκτός από το σημείο του καρπού ( είναι το σημείο που ανοιγοκλείνει η κάρτα μας) το βάφουμε και κολλάμε το βαμβάκι και τα ματάκια όπως την φωτογραφία ! Γράφουμε μέσα τις ευχές μας και έτοιμο να το χαρίσουμε στη θεία ,στη γιαγιά και στη νονά!! 


2.Χριστουγεννιατικο δέντρο με χαρτόνι
Τι θα χρειαστείς:
Χαρτόνι
Μαλλί πράσινο
Ψαλίδι
κόλλα
Αστεράκια η πούλιες για διακόσμηση

Πώς το κάνουμε;
Κόβουν το χαρτόνι σε ένα τρίγωνο και επειτα ψαλιδιζουμε τις δύο κάθετες πλευρές του τρίγωνου! Παίρνουμε το μαλλί και παίρναμε γύρω γύρω από το χαρτόνι βάζοντας το μέσα στις εγκοπές που φτιάξαμε! Στην κορυφή κάνουμε ένα αστέρι από χαρτόνι και το κολλάμε! Κόβουμε και ένα κομμάτι ορθογώνιο και το βάζουμε για βάση του δέντρου! Διακοσμούμε με πούλιες η αστεράκια!!

3.Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χαρτί
Τι θα χρειαστείς;
1 κολλα Α4
Πράσινο χαρτί κομμένο σε λουρίδες περίπου 30 εκατοστά
Χαρτόνι για να κόψουμε το αστέρι και τον κορμό του δέντρου
Πούλιες για διακόσμηση
Κόλλα

Πώς το κάνουμε;
Κολλάμε τις λουρίδες μεταξύ τους από την μια άκρη στην άλλη. Αφού έχουμε φτιάξει αρκετές ξεκινάμε να τις κολλάμε  έτσι ώστε να σχηματιστεί το δέντρο που βλέπετε στη Φωτογραφία ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω .Τέλος κολλάμε το αστέρι και τον κορμό και βάζουμε λίγη κόλλα στα κλαδιά για να διακοσμήσουμε με πούλιες!!!

Όμορφες και ευκολες κατασκευές για να περάσετε ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο απόγευμα με τα παιδιά σας!!

Σας φιλώ 
Χρύσα!

Σχόλια