''Πατσαβουρόπιτα" Το γλυκό της Λέρου

Πατσαβουρόπιτα. Ένα υπέροχο σιροπιαστο γλυκό που εδώ στη Λέρο είναι και το σήμα κατατεθέν! Λέγεται έτσι γιατί τόσο τα φύλλα όσο και τα υλικά τοποθετούνται "απρόσεκτα" σαν πατσαβούρια! Σε άλλα μέρη της Ελλάδας μπορείς να την συναντήσεις και σε αλμυρή παραλλαγή! Εύκολη συνταγή και πολλή νόστιμη! Αξίζει να μπεις στη κουζίνα να σου να την δοκιμάσεις! 


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

4 αβγά

1 μπέκιν πάουντερ

2 βανίλιες

Σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κούπα χυμό πορτοκάλι και λίγο ξύσμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ!Παίρνουμε ένα ένα φύλλο το βουτάμε στο υλικό, το σουρώνουμε (σαν πατσαβούρι) ελαφρά και το τοποθετούμε στο κανονικό ταψί. Όλα τα φύλλα τα τοποθετούμε δίπλα το ένα στο άλλο μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 45  λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μας! Αφού βράσουμε το σιρόπι για 10 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στη ζεστή πατσαβουρόπιτα. 

Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι η βανίλια!!! 

Καλή επιτυχία..

Σχόλια